Pizzadeg med dinkel

50 min
2 - 4
Pizzadeg med dinkel
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait

En nyttig pizzadeg, med dinkel som ger mustigare smak! Recept från webbtidningen Le Parfait.

21 januari 2011
Visa mer
50 min
2 - 4

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten, 37 grader
  • 3 dl fullkornsdinkel
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Häll i fullkornsdinkel och vetemjöl, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
  4. Kavla ut pizzadegen till önskad form/former och lägg på fyllningen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept