Havrekaksmix i burk

10 min
35 kakor
Havrekaksmix i burk
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait

En fin present är denna egengjorda kakmix med tillhörande recept på ett vackert kort. Transportera burken försiktigt så innehållet inte blandas. Receptet ger ca 35 havrekakor.

Havrekakor med russin och kanel
Recept att skriva på burken
1 burk kakmix
175 g rumsvarmt smör
1 ägg

Blanda ägg och smör i skivor i en assistent eller blanda för hand.
Tillsätt kakmixen, lite i sänder medan maskinen går och blanda till en deg.
Rulla degen till en cirka 5 centimeter tjock rulle och vira in smörpapper.
Kyl rullen 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
Skär ½ centimeter tjocka skivor av kakdegen och lägg på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

22 februari 2012
Visa mer
10 min
35 kakor

Du behöver

Kakmix

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl råsocker
  • 2 dl russin
  • 3,5 dl havregryn
  • 1,5 dl hasselnötter, grovt hackade

Till utbakning

  • 175 smör, rumsvarmt
  • 1 st ägg

Gör så här

  1. Kakmix
    Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en skål.
  2. Häll det i en burk.
  3. Varva sedan alla övriga ingredienser och tryck till ytan med en sked mellan varje lager.
  4. För utbakning
    Se resten av receptet i faktarutan här bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept