Laxsida på grönt täcke

Laxsida på grönt täcke
Foto: TV4

När det är många runt bordet är det suveränt med enkel matlagning. Tänk bara på att laxen ska stå och dra fem timmar före tillagning. Till den här superenkla laxrätten ska det vara rejält med dill.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,5 kg laxsida
  • 2 knippor dill
  • 5 dl olivolja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Hacka dillen fint. Bena ur laxen men behåll skinnet. Lägg laxen i en stor form med köttsidan upp. Strö över hälften av dillen och häll på olivoljan. Strö över salt och peppar. Täck över med plastfolie och ställ svalt i 5 timmar.
  2. Värm ugnen till 175°. Bre ut resten av dillen i en ugnssäker form. Lägg på laxen med skinnsidan upp. Låt laxen stå i ugnen i 22 minuter. Ta ut formen och dra av skinnet. Servera den direkt ur långpannan med kall sås och nykokt potatis. Tips: Pröva även att lägga laxen på en bädd av färska örter. Exempel: citrontimjan, salvia, oregano och rosmarin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept