Laxpastrami med saffranscouscous

20-25 m
4
Laxpastrami med saffranscouscous
Foto: Stephanie Bjelkstam
20-25 m
4

Du behöver

  • ca 400 g sushilax

Spice rub

  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk stötta fänkålsfrön
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 msk vita sesamfrön
  • flingsalt och svartpeppar
  • olivolja

Couscoussallad

  • couscous för 4 personer
  • 1 skvätt olivolja
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk lantbuljong
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • 1 granatäpple
  • 2 blodapelsiner eller gula apelsiner, fileade
  • 1 näve pekannötter

Myntayoghurt

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk honung
  • 1 skvätt olivolja
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • 1 knippe mynta, finhackad

Gör så här

  1. Pensla fisken med olivolja runt om.
  2. Blanda ihop paprikapulver, fänkålsfrön, svarta och vita sesamfrön, flingsalt och svartpeppar och rulla filén i rubben.
  3. Hetta upp en torr stekpanna tills den är glödhet och halstra fisken några sekunder på varje sida.
  4. Koka couscousen enligt anvisningar på paketet tillsammans med lite olivolja, lantbuljong och ett paket saffran. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Gör myntayoghurten genom att blanda ihop alla ingredienser.
  6. Skiva filén och lägg upp på fat tillsammans med couscous, pekannötter, granatäpple och apelsiner. Servera myntayoghurt till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept