Laxforell Beaulieu

Laxforell Beaulieu
Foto: TV4

Vill du överraska med en fin och god fiskrätt som ser svårare ut än den är så välj den här. Visst ser det festligt ut med den gröna fiskbensmönstrade färsen, som dessutom ger en härlig smak åt laxforellen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portionsregnbågar
  • 1 liter rivet vitt bröd
  • 1 knippa persilja
  • 3 schalottenlökar
  • 350 g rumstempererat smör
  • 4 äggulor
  • salt och vitpeppar
  • 1-2 dl torrt vitt vin

Gör så här

  1. Rensa fisken och skrapa bort fjällen. Skär på båda sidor om ryggraden, ta bort denna samt småfenorna och revbenen. Huvud och stjärt ska vara kvar. Lägg laxen uppfläkt på ett stort smörat ugnssäkert fat. Krydda med salt och peppar.
  2. Hacka persiljan. Smula brödet. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i lite smör. Blanda lök, bröd och persilja. Hyvla ner smöret med hjälp av en osthyvel. Blanda. Tillsätt äggulorna och rör ner dem. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg färsen i en sträng mitt på fisken och bred ut den med en kniv. Häll vinet på fatet. Stek i ugnen i 200° 12–15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept