Lax- och pastasallad

Lax- och pastasallad
Foto: TV4

Full av goda och närande ingredienser är denna läckra sallad: fullkornspasta, lax, broccoli och paprika. Bli inte förskräckt över äggulan. Den smaksätter den mycket magra men friska såsen och gör den härligt krämig.

26 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 dl fullkornspasta
  • 300 g djupfryst broccoli
  • 1 röd paprika
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g benfri laxfilé
  • 5 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 5 vitpepparkorn

Sås:

  • 2 dl laxspad
  • 1,5 msk vetemjöl
  • saft och skal av en halv citron
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Dela laxen i ganska stora bitar. Koka upp vattnet med salt och vitpepparkorn. Lägg i laxen. Låt koka upp. Lägg på ett lock och låt koka i ca 5 minuter. Ställ kastrullen på ett skärbräde av trä att efterkoka i 5 minuter.
  2. Koka fullkornspastan enligt anvisningen på paketet. Lägg i broccoli och finstrimlad paprika när pastan har kokat klart. Låt koka upp och häll av vattnet. Droppa över rapsoljan.
  3. Citronsås: Vispa ihop vetemjölet med lite av laxspadet eller skaka samman i redningsbägare. Tillsätt resten av spadet (sammanlagt 2 dl) och koka upp. Låt koka några minuter. Dra av från värmen och blanda ner citronskal, citronsaft och dragon. Rör i äggulan. Varva laxbitarna med pastasalladen. Ringla över såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept