Lax med pestosmör

Lax med pestosmör
Foto: TV4

Eget kryddsmör är trevligt. Det är dessutom väldigt användbart. Ett bra smör kan användas till både kött, fisk och kokta grönsaker. Använd färdig pesto på burk. Smöret behöver frysas en stund före servering. Servera smöret till de grillade laxkotletterna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 laxkotletter
  • smör eller olja till stekning
  • 1 burk färdig pesto, ca 100 g
  • 100 g smör
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 0,5 paprika
  • 2 tomater
  • 0,5 rödlök
  • några blad färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa peston med smör. Tillsätt gärna en knippa färska basilikablad för extra färg och smak. Krydda smöret med salt och peppar. Forma till en rulle eller fyrkantig bit och frys smöret fram till servering.
  2. Strimla paprika, tomat och rödlök. Blanda med rivna basilikablad. Droppa olivolja och balsamvinäger över salladen. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Pensla laxkotletterna med lite smält smör eller olja. Grilla dem över het glöd, ca 2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept