I samarbete med Abba

Lax i ugn på smördegsbädd

20 m
4
Abba Lax i ugn
Foto: Angelica Söderberg
Från Abba

Lax är svenskarnas förstahandsval när det kommer till fisk och vardagsmat. Det här är en lyxigt krämig laxgratäng på frasig smördegsbädd som är lika god till vardag som till fest. Och barnen kommer älska den!

Servera gratängen med potatismos, rotfrukter eller en god och matig sallad.


Vill du testa fler goda fiskrecept? Prova Fiskgratängen - to die for och Laxsoppa med kokosmjölk och chili.

2 april 2016
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20 m
4

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • 1 Abba Middagsklart Mild tomat & örtsås
  • 1 pkt smördegsplattor
  • 1 dl grädde
  • 1 pkt körsbärstomater
  • 2 morötter, små & tunt skivade
  • salt och peppar
  • Ev gratängost

Gör så här

  1. Täck gratängformen med smördegsplattor en bit upp på kanterna.
  2. Fyll formen med de tunt skivade morötterna, laxen, Abbas tomatsås, grädde, lite salt och peppar, körsbärstomater och om så önskas lite gratängost på toppen. Vik ner smördegskanterna runt om fisken.
  3. Gräddas i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Abba

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba