Lavendelskorpor

Lavendelskorpor
Foto: TV4

De doftar som en dröm och smakar lika gott. Passa på att baka de här läckra skorporna när det finns lavendelblommor. Gott till kaffet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g sötmandel
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk lavendelblommor,torkade
  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 st äggvita,att pensla med

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Mal häften av mandeln, grovhacka resten och blanda båda delar med mjöl, bakpulver och lavendelblommor.
  2. Rör smör och socker poröst. Arbeta ner mandeln och ägget. Dela degen i tre delar, rulla dem till 30 cm längder. Lägg på smord plåt, platta till, pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
  3. Ta ut plåten, sänk värmen till 100°. Skär längderna i bitar och torka skorporna med luckan på glänt i minst 30 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept