Lättrimmad laxpudding

Lättrimmad laxpudding
Foto: TV4

Egentligen borde vi utfärda en varning: laxpudding är vanebildande! Variera gärna genom att även använda rökt lax, då kan du dra ner en aning på saltet i äggstanningen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 400 g lättrimmad eller gravad lax
  • 8-10 potatisar, skivade
  • 1 gul lök, skivad
  • ca 1 dl hackad dill
  • ströbröd

Äggstanning:

  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt och lite vitpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Strimla laxen eller skiva den tunt. Varva potatis, lök och lax i formen, strö lite dill mellan varven.
  2. Vispa ihop äggstanningen och slå den över. Sikta lite ströbröd på ytan.
  3. Grädda mitt i ugnen 45-60 minuter, tills potatisen är mjuk. Servera med skirat smör och citron i klyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept