I samarbete med ViktVäktarna

Räkpaj

50 m
6
Lättlagad räkpaj
Foto: ViktVäktarna
50 m
6

Du behöver

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g flytande margarin
  • 1,5 dl riven ost, 17%
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 300 g skalade räkor (1 kg med skal)
  • 3 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde, 4%
  • dill
  • 3 dl lagrad ost 17%, riven
  • salt och peppar

Servering

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, margarin, riven ost och vatten till en jämn deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, nagga den och grädda i ugn ca 10-15 minuter.
  3. Skala under tiden räkorna. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, dill och riven ost. Salta och peppra.
  4. Lägg räkorna i pajskalet och häll äggstanningen över. Grädda i ugn ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  5. Servera med sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna