Kyckling på spett

Kyckling på spett
Foto: Ulrika Pousette

Du behöver

  • 900 g kycklingfilé
  • Små grillpinnar

Marinad

  • 3 msk olja
  • 3 msk honung
  • 3 msk pressad citron
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk salt

Tillbehör

  • Mango Chutney

Gör så här

  1. Dela varje filé i 4–6 avlånga bitar.
  2. Blötlägg grillpinnarna.
  3. Blanda olja, honung, citron, garam masala, ingefära och pressad vitlök.
  4. Blanda kycklingen med marinaden och låt gärna ligga några timmar.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Trä upp kycklingen på spetten.
  7. Salta runt om och stek mitt i ugnen, gärna på plåt med bakplåtspapper, ca 10 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept