Lasagne med svamp och rosmarin

65 m
4
Lasagne med svamp och rosmarin
Foto: TV4
65 m
4

Du behöver

  • 2 morötter
  • 2 stjälkselleri
  • 2 gula lökar
  • 5 klyftor vitlök
  • 600 g blandfärs eller viltfärs
  • 300 g svamp, gärna blandad
  • olja, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk färsk rosmarin, finhackad
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 dl rött vin
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl grädde
  • 3 dl kalvbuljong
  • maizena, att reda med
  • 8-10 lasagneplattor
  • ca 75 g grana padano eller annan smakrik lagrad ost, riven

Gör så här

  1. Hacka grönsakerna, lök och vitlök fint. Fräs mjukt i olivolja i en stor och vid kastrull eller stekpanna. Har du inte tillräckligt stor kastrull eller stekpanna får du steka grönsakerna för sig och bryna färs och svamp för sig och sedan blanda dem.
  2. Tillsätt färs och svamp och låt brynas. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Rör ner tomatpuré och låt den rosta en kort stund innan du slår på vin och låter det koka upp.
  3. Tillsätt krossad tomat, grädde buljong och låt sjuda i ca 15 minuter utan lock. Smaka av grytan och red eventuellt med maizena. Varva gryta och lasagneplattor i en ugnsform och strö ost på toppen.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter tills lasagnen har fått din färg. Låt svalna lite innan du serverar den med en god sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept