Trasigt fågelbo med havets guld

30 min
4
Trasigt fågelbo med havets guld
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Tillbehör

  • 1 dl löjrom
  • 1 st rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • Dill, till garnering

Råraka

  • 5 st potatisar, medelstora mjöliga
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Råraka
    Riv potatisarna grovt.
  2. Värm upp två stekpannor.
  3. Krama ur potatisen och stek 4 plättar av den rivna potatisen.
  4. Låt varje råraka steka i 1 msk smör, och 1 matsked olja så att det blir riktigt krispigt.
  5. Salta och peppra. Vänd plättarna och stek vidare.
  6. Tillbehör
    Finhacka rödlöken.
  7. Häll upp crème fraichen i en skål.
  8. Vispa med elvisp så att den styvnar.
  9. Den kommer att bli lös precis när du börjar vispa och sen blir den hård igen.
  10. Lägg upp rårakorna på 4 tallrikar, lägg en kula créme fraiche på och en klick rom.
  11. Avsluta med att strö över löken och garnera med dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept