Lammstek med gorgonzola

Lammstek med gorgonzola
Foto: TV4

En lite mer arbetad rätt, där man blir rikligt belönad när den härliga steken skivas upp. Hasselbackspotatis, glaserade morötter och haricots verts är gott som tillbehör.

26 januari 2009
8

Du behöver

  • ca 2 kg lammstek med ben
  • salt och svartpeppar
  • ca 100 g gorgonzola
  • 0,5 dl kaffegrädde
  • 1 dl enkelt portvin
  • bindgarn
  • stekpåse

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Bena ur lammsteken så att bara lårbenet finns kvar. Krydda inuti och utanpå. Rör ut osten med grädden. Bred 2/3 inuti steken. Lägg ihop köttet och bind upp med garn.
  2. Lägg steken i en stekpåse och sätt in en stektermometer. Stek köttet tills termometern visar 62-65°, ca 1 1/4 timme. Ta ut köttet och lossa garnet. Lägg köttet på ett ugnsfat.
  3. Öka ugnsvärmen till 250°. Slå portvin över och bred på det sista av osten. Sätt in i ugnen tills osten smält. Sila skyn och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept