Lammstek med gorgonzola

Lammstek med gorgonzola
Foto: TV4

En lite mer arbetad rätt, där man blir rikligt belönad när den härliga steken skivas upp. Hasselbackspotatis, glaserade morötter och haricots verts är gott som tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • ca 2 kg lammstek med ben
  • salt och svartpeppar
  • ca 100 g gorgonzola
  • 0,5 dl kaffegrädde
  • 1 dl enkelt portvin
  • bindgarn
  • stekpåse

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Bena ur lammsteken så att bara lårbenet finns kvar. Krydda inuti och utanpå. Rör ut osten med grädden. Bred 2/3 inuti steken. Lägg ihop köttet och bind upp med garn.
  2. Lägg steken i en stekpåse och sätt in en stektermometer. Stek köttet tills termometern visar 62-65°, ca 1 1/4 timme. Ta ut köttet och lossa garnet. Lägg köttet på ett ugnsfat.
  3. Öka ugnsvärmen till 250°. Slå portvin över och bred på det sista av osten. Sätt in i ugnen tills osten smält. Sila skyn och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept