Lammstek med fransk potatiskaka

Lammstek med fransk potatiskaka
Foto: TV4
8

Du behöver

  • 1 lammstek på ca 2 1/2 kg
  • salt och svartpeppar
  • timjan
  • rosmarin
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • Potatiskaka:
  • 1,5 kg potatis, skalad och finskivad
  • salt och peppar
  • ca 125 g riven getost
  • 3-4 dl mellangrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Gnid in steken med vitlök och kryddor. Lägg den i en långpanna. Sätt i en köttermometer.
  2. Sätt in den mitt i ugnen och sänk värmen efter 10 min till 200° eller 175°. Stek utan ösning tills termometern visar 62°.
  3. Varva potatis och ost i en ugnsform och salta mellan varven. Slå på grädden så det knappt når upp till potatisen. Grädda i 200° ca 1 timme.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept