Lammlasagne

Lammlasagne
Foto: TV4

Lagar du lasagne av lammfärs ska du krydda den lite annorlunda än om du lagar med nötfärs. Pröva den här läckra varianten!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 16 st lasagneplattor
  • Bechamelsås
  • 100 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • salt och peppar

Bolognesesås:

  • 300 g lamm
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 st lök,gul
  • 1 st morot
  • 20 g rotselleri
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 msk rosmarin
  • 1 krm timjan
  • salt och peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl ost, riven

Till servering:

  • grillade marinerade grönsaker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Béchamelsås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan stor kastrull. Ta av från värmen och blanda ner vetemjölet. Vispa det till en jämn redning. Sätt tillbaka på värmen och späd med den kokta mjölken, lite i taget. Vispa hela tiden. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Bolognesesås: Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten ytterst fint. Skala rotsellerin och riv den grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun. Späd med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna. Pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Varva köttfärssås, bechamelsås och lasagneplattor. Avsluta med béchamelsåsen. Strö över ost och grädda i 45- 50 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept