Lammkyl Anglais

Lammkyl Anglais
Foto: TV4

Denna buljongkokta lammkyl är en underbart god rätt och perfekt då många ska äta. Passa på att koka grönsaker och rotfrukter samtidigt som potatisen. De smakar gott till steken, som serveras med kokt potatis och len kaprissås. Receptet på såsen kan dubbleras om dina gäster är förtjusta i sås.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 lammkyl med ben, ca 2 kg
  • salt, peppar
  • 3 liter ljus buljong
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl buljong från lammkoket
  • 1 dl grädde
  • 2-3 msk hackad kapris
  • salt, peppar

Till servering:

  • kokt potatis
  • kokta grönsaker

Gör så här

  1. Koka upp buljongen i en stor gryta som kan rymma en lammstek med ben. Putsa steken och krydda den runt om med salt och peppar. Klappa in kryddorna ordentligt. Lägg försiktigt ner köttet i den kokande buljongen och sjud under lock 1-1 1/2 timme.
  2. Kontrollera med stektermometer i den tjockaste köttigaste delen. 70° för rosa kött, 75° för genomkokt. Ta upp köttet och slå in det i aluminiumfolie.
  3. Sås: Smält smöret, rör i mjölet, dra kastrullen från värmen, vispa i buljongen och låt såsen koka ca 5 minuter. Tillsätt grädden och kaprisen och smaka av med salt och peppar. Rör ner köttskyn från foliepaketet. Skiva köttet och lägg upp på fat. Häll över lite sås och servera med potatis och grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept