Lammkotletter i coca-colamarinad med rosmarin

Lammkotletter i coca-colamarinad med rosmarin
Foto: TV4

En hel kotlettrad av lamm räcker fint till 4 personer. Vitsen med att tillaga den hel är att köttet behåller sin saftighet lättare. Coca cola-marinaden ger fin smak.

11 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 hel lammkotlettrad
  • 2 tsk rosmarin
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning
  • Marinad:
  • 1 dl Coca cola
  • 0,5 dl neutral olja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk malen koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk vinäger
  • vitlöksklyftor
  • Grönsaker:
  • 0,5 blomkålshuvud
  • 1 paprika
  • 250 g broccoli
  • 100 g haricots verts
  • 1 morot
  • 1 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Coca cola-marinad: Skala och hacka vitlöksklyftorna. Blanda samman coca cola, olja, vinäger, honung, kanel, koriander och chili, rör ner vitlöken. Lägg kotlettraden i marinaden i 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet med rosmarin, salt och peppar. Bryn kotlettraden hel i stekpanna så att den får fin färg. Ställ in den i ugnen att eftersteka i ca 20 minuter, låt den sedan vila i aluminiumfolie ca 15 minuter. Då behåller köttet saftigheten och värmen blir jämnt fördelad. Skär isär kotletterna och lägg upp dem.
  3. Grönsaker: Skala och skär moroten i mindre bitar och skär paprikan i mindre bitar. Bryt mindre buketter av broccoli och blomkål. Koka paprika, morot, broccoli, blomkål och haricots verts. Skölj dem i kallt vatten. Vänd grönsakerna i smält smör, krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept