Pressa ner vitlök i citronsaften och smaka upp med salt, spiskummin och svartpeppar.
Låt vitlöken dra i 15 minuter. Rör sen ner tahinipastan till en trög massa och vispa sedan kraftigt ner oljan droppvis, nästan som en majonnäs.
Grönsaker
Rör ihop en lag av vatten, ättika, salt och socker.
Skiva ringar av rödlök och plocka ut små fina ”buketter” ur blomkålen. Lägg bitarna i lagen i 15 minuter, plocka sedan upp och håll kallt.
Aubergine
Skiva auberginen och stek den mjuk.
Servering
Rosta pinjenötter i gyllenbruna i torr panna.
Plocka fina blad av bladpersilja
Stek lammfliéerna i en panna med rikligt med smör till 64 grader, det rör sig om några minuter på varje sida. Ös med smöret hela tiden. Ta upp och låt vila 10 minuter. Tranchera sedan köttet.
Lägg en fin spegel av tahinesåsen och placera köttet och auberginen varvat ovanpå. Placera blomkålen runt om köttet och lägg ringar av rödlök ovanpå. Garnera med bladpersilja och pinjenötter.