Lammfärsbullar med mynta och koriander

Lammfärsbullar med mynta och koriander
Foto: TV4

Mynta och koriander ger lammfärsbullarna fin smak. har du rosmarin eller timjan hemma, prova det som omväxling.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk malen koriander
  • 6-8 blad färsk mynta

Panering:

  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl ströbröd
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i vattnet någon minut och blanda sedan alla ingredienserna till färsen. Finhacka myntan och vänd ner den.
  2. Provstek en liten klick för att kolla kryddningen. Forma stora köttbullar.
  3. Blanda paneringen på en tallrik och vänd bullarna i den innan de steks klara på medelvärme. Servera gärna stuvade morötter till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept