Lamm i kål

Lamm i kål
Foto: TV4

En något bortglömd husmanskost för dig som tycker om att lägga ner tid och omsorg på maten. Det här är rätten du ska servera en kall och kulen kväll.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg hals, bog eller bringa av lamm
  • 1 litet vitkålshuvud
  • 0,5 msk salt
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 4-5 dl vatten
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skär köttet i jämntjocka bitar. Skär kålen i klyftor eller tärningar. Varva kött och kål i en gryta och strö salt och de grovt krossade vitpepparkornen mellan varven. Lägg i lagerblad och häll på vattnet.
  2. Koka upp, skumma och låt sakta sjuda under lock 1-1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
  3. Krydda med salt och peppar. Strö över rikligt med persilja och servera i djupa tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept