Sabzi Polo (ris med örter)

Sabzi Polo (ris med örter)
Foto: TV4

Du behöver

  • 4 dl basmatiris
  • 2 l vatten
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk salt
  • 2 dl hakad dill, persilja, gräslök/purjolök, bockhornsklöver
  • 5 msk smör
  • 0,5 g ( en påse) saffran
  • 1 dl hett vatten

Gör så här

  1. Skölj riset och lägg det i blöt i cirka 30 min innan tillagning.
  2. Koka upp vatten i en kastrull som rymmer 3-4 liter vatten.
  3. Häll riset i det kokande vattnet och låt det koka i cirka 5 minuter.
  4. Häll i de hackade örterna, vitlöken och saltet och låt koka i ytterligare 3 minuter.
  5. Häll av riset i en sil.
  6. Blanda saffran med hett vatten i en skål och rör om.
  7. Häll 3 msk smör och 2 msk av saffranlösningen i en teflonkastrull.
  8. Häll det avrunna riset i kastrullen. Gör små håll i riset med skaftet på en slev. Sätt på locket och ångkoka på medelvärme i cirka 25-30 minuter.
  9. Blanda cirka 1 dl av det färdiga riset i en skål med resterna av saffranslösningen. Använd blandningen till garneringen av riset.
  10. Ringla över ca 2 msk smör över det färdiga riset.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept