Laktosfria köttbullar

Laktosfria köttbullar
Foto: TV4

Det är inte alls nödvändigt att använda mjölkprodukter när man lagar köttbullar. Vatten är utmärkt att använda som vätska i smeten, och ströbröd (som kan innehålla mjölk) kan ersättas med riven, kokt potatis.

14 januari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 0,5 gul lök i klyftor
  • 2 medelstora kokta potatisar
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk vatten
  • mjölkfritt margarin att steka i

Gör så här

  1. Riv löken och potatisen på fina sidan på rivjärnet. Blanda ner färsen och knäck i ägget. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll på vattnet och arbeta samman till en smet. Forma köttbullarna med vattensköljda händer. Lägg dem på vattensköljd skärbräda eller tallrik.
  3. Stek några i taget i mjölkfritt margarin i 3-4 minuter. Servera köttbullarna med kokt potatis. Tips: Gör smeten i matberedare. Mixa kokt potatis, lök, ägg, salt, peppar och vatten. Klicka i köttfärsen och kör snabbt ihop till en smet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept