Lakritstryffel med vit choklad och citron

ca 45 m
Lakritstryffel med vit choklad och citron
Foto: August Sandström & Mikael Göransson

Chokladtryfflar med lakrits, vit choklad och citronzest. En riktig favorit på godisbordet. 

OBS! Receptet ger inte fasta tryfflar, utan de blir kladdiga.

10 december 2015
Visa mer
ca 45 m

Du behöver

Tryffelsmet

  • 2 dl vispgrädde
  • 170 g lakritskola (Kick eller Käck)
  • 100 g mörk choklad
  • 150 g mjölkchoklad
  • bakformar

Garnering

  • 200 g vit choklad
  • 2 citroner, rivet skal
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka försiktigt upp grädden i en kastrull.
  2. Bryt ner lakritsen i grädden och låt den smälta.
  3. Skär ner den ljusa och den mörka chokladen och smält ner den i lakritsgrädden. Fyll små bakformar med lakritschokladsmeten till hälften.
  4. Sätt på ett vattenbad och skär ner sedan den vita chokladen i mindre bitar, smält den i en kastrull i vattenbadet.
  5. Riv skalet på två citroner till zest med ett rivjärn.
  6. Toppa lakrits- och chokladtryffeln med vit choklad, och toppa med citronzest och flingsalt. Ställ in kylen så tryfflarna svalnar och sätter sig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept