Kycklingwok med purjo, morötter och cashewnötter

Kycklingwok med purjo, morötter och cashewnötter
Foto: TV4

Kyckling och cashewnötter är gamla välkända parhästar. Med wokad pasta blir det en ny och spännande rätt. Den här rätten kan även lagas av rester av redan tillagad kyckling.

14 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 350 g linguine-pasta
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 liten purjolök
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 dl kinesisk soja
  • 60 g rostade cashewnötter
  • olivolja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  2. Ansa och strimla purjolöken. skala och skiva moroten. Strimla paprikan. Hetta upp en wokpanna. Slå i lite olivolja och woka kycklingen.
  3. Lägg kycklingen åt sidan. Woka grönsakerna och pastan. Blanda ner kycklingen. Smaksätt med sweet chilisås, soja och salt och peppar. Strö över cashewnötterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept