Kycklingsoppa med citrongräs och ingefära

Kycklingsoppa med citrongräs och ingefära
Foto: TV4

Citrongräs och ingefära har båda stark smak och passar bra ihop med kycklingen, som är mild. Servera soppan som förrätt eller liten supé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 liter kycklingbuljong
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 msk hackad, färsk ingefära
  • 2,5 dl grädde(valfri fetthalt)
  • 1 purjolök
  • 50 g rotselleri
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 150 g strimlat, kokt kycklingkött
  • 0,5 tsk curry
  • riven muskot
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär citrongräset i strimlor och fräs dem tillsammans med ingefäran i en klick smör utan att det tar färg. Häll över kycklingbuljongen och låt koka i 10 minuter. Sila av.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken och skala och strimla rotsellerin. Fräs grönsakerna i smör. Strö över mjölet, låt det fräsa med ett tag och låt det sedan svalna. Häll på kycklingbuljongen och rör kraftigt under tiden. Koka upp och låt sakta koka 20 minuter.
  3. Tillsätt grädden och koka upp. Krydda med salt, peppar och muskot. Sila och tillsätt kycklingköttet. Koka upp. Servera soppan kokhet i en varm soppskål. Strö över curry.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept