Kycklingschnitzel med skysås och råstekt potatis

POPULÄRT
koket.se
Kycklingschnitzel med skysås och råstekt potatis
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Kycklingschnitzel med skysås och råstekt potatis

18 ingredienser

Lyxigt god bjudmiddag där kycklingfiléer blir till frasiga schnitzlar serverade med råstekt potatis, skysås och kapris.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

Råstekt potatis

  • 7-8 potatisar, fasta
  • smör, att steka i
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Kycklingschnitzel

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 dl parmesanost, riven

Skysås

  • 1 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 0,5 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • ev 4-5 kvistar färsk timjan

Till servering

  • kapris
  • färsk persilja

Gör så här

Råstekt potatis

  1. Skala potatisen och riv på grova sidan på rivjärnet. Lägg i kallt vatten.
  2. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör och stek potatisen på medelhög värme. Vänd på potatisen då och då. Salta och peppra.

Kycklingschnitzel

  1. Dela kycklingfiléerna på längden så att det blir två tunna filéer. Lägg dem en åt gången i en spritspåse eller direkt på en skärbräda. Banka med undersidan av en kastrull ut dem till schnitzlar.
  2. Blanda panko med parmesan, lägg i en djup tallrik. Lägg även mjöl och uppvispat ägg i två separata djupa tallrikar.
  3. Vänd de utbankade filéerna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i pankoblandningen. Salta och peppra på båda sidor.
  4. Stek schnitzlarna i mycket smör i en stekpanna, ett par minuter per sida. Lägg över dem i en ugnssäker form och varmhåll på 60 grader i ugnen.

Skysås

  1. Fräs tomatpurén och krossad vitlök i stekpannan som du nyss stekte schnitzlarna i. Häll på vin, vatten, kalvfond och balsamvinäger. Lägg ev i timjankvistarna. Låt koka ned till hälften. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servering

  1. Servera schnitzlarna till den råstekta potatisen och den goda skysåsen. Toppa med kapris och finhackad persilja.