Kycklingsallad med jordnötsdressing

koket.se
Kycklingsallad med jordnötsdressing
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kycklingsallad med jordnötsdressing

18 ingredienser

Matig och fantastiskt god kycklingsallad toppad med en krämig jordnötsdressing och krispiga granatäpplekärnor.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

  • 700 g kycklingfilé, gärna med skinn
  • 2 msk japansk soja
  • 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor
  • 1 romansallad
  • 0,5 gurka
  • 1 bananschalottenlök
  • 0,5 dl jordnötter
  • 1 granatäpple, kärnor uttagna
  • 1 kruka färsk koriander
  • 4 msk rostad lök
  • 1 päron, fast
  • matolja, till stekning

Jordnötsdressing

  • 1 dl crunchy jordnötssmör
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 limefrukt, saft
  • vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Stek kycklingfiléerna runt om tills de blivit lite brynta i en stekapanna. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
  3. Fräs broccolin kort i pannan. Häll på sojan och låt ge färg och smak.
  4. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader.
  5. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med ev mer fisksås, soja eller lime om du vill. Ställ åt sidan.
  6. Skär sallad, gurka och päron i mindre bitar.Skala och skiva löken tunt. Plocka bladen från koriandern.
  7. Ta ut kycklingen och broccolin från ugnen och lägg över på en skärbräda. Låt broccolin svalna något medan kycklingen får vila, ca 5 minuter. Skär sedan kycklingen i tjocka skivor.
  8. Lägg romansalladen på ett stort fat. Lägg på broccoli, gurka, päron, schalottenlök och kyckling. Ringla över dressingen. Strö på grantäpplekärnor, jordnötter, rostad lök samt koriander. Servera genast!