Kycklingpasta med marinerad vitlök

Kycklingpasta med marinerad vitlök
Foto: TV4

En riktig vardagslyx är denna härliga kycklingpasta. Den lagas till lätt och snabbt och smakar härligt efter veckans slit. Mafaldini är en typ av pasta, och den kan självklart ersättas med en annan sort. Rucola är en god, lite pepprig sallat som kan ersättas med basilika eller färsk oregano. Marinerad vitlök hittar du i delikatessdisken. *Mafaldini-pasta kan ersättas med annan pasta.

6 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g mafaldini-pasta
  • 1 grillad kyckling
  • 1 dl marinerad vitlök
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 knippa rucolasallat
  • 3 dl grädde
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och malen vitpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  2. Ta loss kycklingköttet från benen och skär i mindre bitar. Fräs kyckling och bacon med vitlöksklyftorna i olivoljan. Häll över grädde och buljong. Låt koka ihop i 5 minuter. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  3. Häll i den nykokta pastan och rucolan och blanda.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept