Kycklingpaj med broccoli

Kycklingpaj med broccoli
Foto: TV4

En innehållsrik paj som kan serveras precis som den är utan tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • Deg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl vetekli
  • 150 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 250 g fryst broccoli
  • finskuret kött från 1 grillkyckling
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 2 msk vetemjöl
  • 2-3 dl mjölk
  • 0,5 dl dill, finklippt
  • lite pressad citron
  • 1 ägg, uppvispat till pensling
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda smör och kli i en skål. Skiva ner smöret och arbeta in det med fingertopparna. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Lägg den kallt en timma.
  2. Koka broccolin några minuter. Fräs lök och paprika i matfettet. Pudra över mjöl och späd med mjölk. Låt småkoka en stund och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg i det finskurna köttet, smaka av med dill och citron.
  4. Kavla ut degen och klä en pajform. Spar lite deg till dekoration. Skär broccolin i mindre bitar och vänd ner i stuvningen. Fyll pajskalet och sporra ut några remsor och lägg ovanpå. Pensla med ägg och grädda cirka 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept