Kycklingleverpytt med ananas

Kycklingleverpytt med ananas
Foto: TV4

En elegant form av pytt i panna, som passar både till middag och som trivsam vickning. Till den milda kycklinglevern passar ananas utmärkt. Välj färsk eller på burk efter säsong och kassa.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g fryst kycklinglever
  • 3-4 råa potatisar, tärnade
  • 2-3 dl skivad purjolök
  • 1 paprika, hackad
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk smulad mejram
  • några ringar ananas
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Stek potatisen sakta mjuk i en panna med matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg upp och håll varmt under folie.
  2. Skär den halvtinade levern i stora bitar, stek den i pannan. Krydda med salt, peppar och mejram. Lägg den i formen tillsammans med potatisen.
  3. Stek sist purjo och paprika och blanda ner. Lägg ananas över och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept