Kycklingkebab med pitabröd

25 m
4
25 m
4

Du behöver

  • 600 g kycklinglår utan skinn

Marinad

  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Vit kebabsås

  • 2 dl tjock yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm cayenneppeppar
  • salt

Röd kebabsås

  • 1,5 dl ajvar relish, mild
  • 1 dl tomatpuré
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk sambal oelek
  • salt och svartpeppar

Serveras också med

  • pitabröd
  • gurka, skivad
  • rödlök eller schalottenlök, skivad
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda kycklingen med kryddorna. Baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter tills den fått fin färg.
  2. Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv.
  3. Vit kebabsås
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  4. Röd kebabsås
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Svart mandolin med keramiskt blad

Kyocera Mandolin med Keramiskt Blad Svart Läs mer

Fler goda recept