Kycklinggryta med kabanossen

Kycklinggryta med kabanossen
Foto: TV4

Laga en mustig gryta med kyckling, fläsk och korv. Till den kan du servera ris, potatis eller pasta.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 stor kyckling
  • 300 g rimmat fläsk
  • 1 gul lök
  • 4 kabanossen
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås
  • 5 dl hönsbuljong
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • hackad persilja

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i grytbitar. Strimla det rökta fläsket. Dela kabanossen i mindre bitar och lägg i kall panna. Hetta upp och låt korven fräsa i sitt eget fett. Ta upp och lägg på ett fat. Skala och hacka den gula löken fint. Fräs löken i samma panna och lägg över i en gryta.
  2. Bryn kycklingen och lägg över den i grytan. Fräs till sist det strimlade fläsket och lägg i grytan. Sätt grytan på plattan och hetta upp. Häll i buljong och vita bönor. Låt sjuda på svag värme i 25 minuter. Kontrollera att kycklingen är tillagad rakt igenom genom att sticka i en av de större delarna. Köttsaften som kommer fram ska vara klar och genomskinlig.
  3. Lägg i kabanossen, krydda med salt och peppar. Låt grytan få ett uppkok före servering. Strö över hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept