I samarbete med ViktVäktarna

Kycklinggratäng med mango och curry

30 m
4
Kycklinggratäng med mango och curry
Foto: ViktVäktarna

Kycklinggratäng med härlig smak av curry som tilltalar många.

SmartPoints per portion: 8

Tips! Hoppa över att steka kycklingen och lägg den istället rå direkt i ugnsformen för snabbare tillagning. Tiden i ugn kan behöva förlängas några minuter.

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
30 m
4

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 mango (1 dl frysta mangotärningar)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 klyfta vitlök
  • salt och peppar
  • 2 dl ris
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kyckling i bitar. Skala och hacka lök och skär paprika i bitar.
  3. Stek kyckling, lök och paprika i margarin i omgångar. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform efterhand och blanda ner tärnad mango.
  4. Koka upp matlagningsgrädde, krossade tomater, curry, sambal, buljongtärning och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Sätt in i ugn ca 20 minuter.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Servera med sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna