Kycklingfyllda savojkålspaket med svamp

Kycklingfyllda savojkålspaket med svamp
Foto: TV4

Det här är en rätt som kräver lite pyssel i köket. Den kan förberedas och gräddas i sista stund, så det är bra bjudmat. En matberedare eller mixer är till god hjälp när du ska göra fyllningen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stort savojkålhuvud
  • 500 g färsk svamp
  • 1 gul lök
  • Fyllning:
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 liten knippa färsk koriander
  • 1 msk chilipepparflagor
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 gula lökar
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i

Till ugnsstekningen:

  • 2 tsk sirap

Till kålen:

  • isbitar

Gör så här

  1. Skala den gula löken till fyllningen och hacka den fint. Fräs den gyllengul i smör. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skala och finhacka ingefäran. Mixa kyckling, koriander, chilipepparflagor, citronsaft, lök, ingefära salt och peppar till en färs.
  2. Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull. Häll kallt vatten i en skål och lägg i isbitarna. Skär ut roten från savojkålen och dra loss bladen. Doppa dem ett och ett i det kokande vattnet och lägg dem därefter i isvattnet. Klappa bladen torra.
  3. Fördela fyllningen på bladen och vik ihop till paket. Lägg dem med skarven neråt i en smord, ugnssäker form. Skär svampen i mindre bitar och löken i ringar. Stek lök och svamp i smör. Ringla sirapen över kålpaketen och låt dem stå i ugnen i 10 minuter. Servera med svampen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept