Kycklingfilé i currysås

Det här är snabblagad bjudmat. Passar bra om du bjuder hem någon direkt efter jobbet och inte har tid att stå länge vid grytorna. Bryn kycklingfiléerna och låt dem puttra i såsen så blir de saftiga och inte torra. Servera kokt ris eller nudlar till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 3 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 4 portioner kokt ris
  • strimlad paprika

Gör så här

  1. Sätt på riset och hacka grönsakerna.
  2. Gnid in kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn i matfett. Ta upp dem och lägg åt sidan. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smöret. Låt curryn fräsa med.
  3. Slå på grädden och koka upp. Krydda med soja, salt och peppar. Lägg i kycklingfiléerna och låt dem sjuda i 5-8 minuter i såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept