Kycklingfilé i citronsås

Kycklingfilé i citronsås
Foto: TV4

Den friska citronsmaken passar även till kalvkött, som kan kokas på samma sätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 6 vitpepparkorn
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 liten purjolök, strimlad
  • 2 morötter, i strimlor

Sås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • ca 4 dl silad kokbuljong
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • 1 citron, rivet skal + saft

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en gryta. Slå på 1/2 liter vatten och koka upp. Skumma och smula ner buljongen.
  2. Tillsätt övriga ingredienser till koket och sjud köttet klart, ca 15 minuter. Ta upp kött och grönsaker. Håll varmt under folie.
  3. Smält smöret till såsen. Fräs mjölet och späd med buljong och grädde. Koka upp och låt koka ca 5 minuter. Smaksätt med rivet citronskal och ev. lite pressad saft. Slå såsen över köttet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept