Kycklingfärsbiff med gräslökssås

Kycklingfärsbiff med gräslökssås
Foto: TV4

Färs på kyckling blir jättegott och är lätt att åstadkomma med hjälp av en matberedare. Den här burgaren smakar dragon och serveras med majs och färska spenatblad samt en gräddig gräslökssås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g benfritt kycklingkött
  • 2 msk smält smör
  • 0,5 msk torkad dragon
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning
  • 250 g bladspenat
  • 1 dl majskorn

Sås:

  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 knippa gräslök
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Se till att kycklingköttet är kylskåpskallt. Lägg köttet, skuret i bitar, salt och nymalen peppar i en matberedare. Finfördela köttet med korta tag på momentläget. Tillsätt smält smör och dragon. Blanda färsen med några tag på momentläget.
  2. Koka upp grädde och smör till såsen och koka ihop tills den är lagom simmig. Krydda med salt och peppar. Ansa spenaten och ta bort grova bladnerver. Förväll i lättsaltat vatten. Låt majskornen rinna av.
  3. Forma kycklingfärsen till biffar. Stek dem på båda sidor i smör tills de fått fin färg och är genomstekta. Hacka gräslöken fint och rör ner i såsen strax före servering. Lägg upp spenatbladen och majskornen på varma tallrikar och placera kycklingbiffarna ovanpå. Servera såsen separat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept