Kycklingcurry med broccoli och pak choy

Kycklingcurry med broccoli och pak choy
Foto: TV4

Våga laga en riktigt het curry. Hittar du inte pak choy i din butik, kan du ersätta med färsk spenat och späda vårlökar. Hittar du inte röd thaichili, välj 2 tsk finhackad spansk peppar. Kokt jasminris passar bra att servera till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 250 g broccoli
  • 250 g pak choy

Jordnötssås:

  • 0,5 dl finhackade jordnötter
  • 4 msk jordnötssmör
  • 2 röd thaichili
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk neutral olja
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 4 tsk röd currypasta
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 2 msk pressad apelsinsaft

Gör så här

  1. Finhacka jordnötterna. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs lök och vitlök i olja. Dela thaichilin på längden, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Häll i kokosmjölk, thaichili, currypasta, socker och fisksås och sjud under omrörning i 2 minuter. Tillsätt jordnötter och jordnötssmör. Låt sjuda sakta utan lock ca 30 min. Pressa ut saften ur apelsinen och rör ner apelsinsaften.
  2. Bryt broccolin i buketter. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa och skölj pak choy-bladen och koka även dem mjuka. Håll varma till servering.
  3. Skär kycklingfiléerna i grova tärningar. Lägg ner dem i jordnötssåsen, några i taget, och låt koka upp mellan varven. Låt kycklingbitarna sjuda i såsen i ca 10 minuter. Servera till grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept