Kyckling- och skinkgratäng med selleri

Kyckling- och skinkgratäng med selleri
Foto: TV4

Lättlagat med kyckling. Förbered och gratinera i ugnen i sista stund. Kokt råris är gott till.

22 mars 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g kycklingkött i strimlor
  • 300 g rökt skinka
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 st röd paprika
  • 1 dl vitt vin
  • 1 burk crème fraiche, 2 dl
  • vitpeppar, malen
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1,5 dl ost, riven

Till servering

  • sallad
  • kokta grönsaker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skär kyckling och skinka i strimlor.
  3. Lägg strimlorna i en ugnssäker form.
  4. Tärna sellerin och strimla paprikan.
  5. Lägg på köttet.
  6. Krydda med malen vitpeppar och oregano.
  7. Riv osten grovt.
  8. Riv osten grovt.
  9. Blanda samman crème fraiche och vin.
  10. Häll blandningen över köttet i formen.
  11. Strö över riven ost. Hit kan rätten förberedas.
  12. Gratinera i 15-20 minuter eller tills rätten fått gyllenbrun färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept