Kyckling med whiskeyglaze

25 m
4
Kyckling med whiskeyglaze
Foto: TV4
Från Mitt kök

Låt dig inte avskräckas av den långa ingredienslistan, denna rätt är enkel att svänga ihop. Kryddstekta kycklingfiléer med en glaze på whiskey, soja och sriracha.

16 maj 2015
Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk fem spice
  • 1 msk olivolja

Till såsen

  • 3 msk soja
  • 2 msk whiskey
  • 1 msk sriracha
  • 1 msk honung
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 tumstor bit ingefära, fint hackad
  • 1 tsk havssalt

Sallad

  • 2 stjälkar selleri
  • 4 babygemsallad
  • 200 g sockerärtor
  • 4 salladslökar, tunt skivade

Salladsdressing

  • 1 msk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 tumstor bit ingefära, fint hackad
  • 1 klyfta vitlök

Five spice (ger 1 dl)

  • 4 tsk hel vitpeppar
  • 4 st stjärnanis
  • 4 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk hela kryddnejlikor
  • 4 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen.
  2. Blanda kycklingen med fem kryddor (five spice) och stek sedan stekpanna över en medelhög värme och tillsätt oljan, stek kycklingen i ca 5 minuter varje sida. När kycklingen är klar, häll på såsen och låt koka ihop så den tjocknar.
  3. Blanda dressingen i en skål, hacka grönsakerna till önskad storlek och blanda med dressingen.
  4. Servera allt tillsammans och toppa kycklingen med såsen från stekpannan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept