Kyckling med citron och oliver

Kyckling med citron och oliver
Foto: TV4

I Marocko lagas den här grytan i en särskild lergryta som kallas tagine. Du kan laga den i en vanlig gryta och ändå få en god smak på kycklingen av ingefära och citron. Rätten är mycket lättlagad. Du kan använda färdigstyckade kycklingdelar i stället för hel kyckling. Ris smakar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling, ca 1 kg
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4-5 dl vatten
  • 0,5 citron
  • 10 gröna oliver

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 4 delar. Skala lök och vitlök och finhacka vitlöken. Lägg kyckling, den hela löken, hackad vitlök, olja, smör och kryddor i en gryta.
  2. Häll på vatten så att det knappt täcker kycklingen. Lägg på locket och koka på svag värme i 25 minuter.
  3. Skala halva citronen tunt med potatisskalare och skär skalen i tunna strimlor. Lägg citronskal och oliver i grytan och koka 5 minuter till. Servera med kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept