Kyckling med champinjonsås

Kyckling med champinjonsås
Foto: TV4

Såsen är även god att göra med kantareller eller karl johan. Har du torkad svamp, blötlägg den en halvtimme i förväg.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • salt och peppar
  • 300 g champinjoner
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Krydda kycklingdelarna med salt och peppar, bryn dem runtom i en stekpanna. Lägg dem i en gryta.
  2. Skiva svampen och bryn den i smör i stekpannan tills all vätska kokat in. Lägg svampen i grytan. Tillsätt örterna.
  3. Fräs 1 msk smör med mjölet i stekpannan. Tillsätt vinet. Rör ner såsen i grytan. Koka 10 minuter. Tillsätt grädden och koka sakta under lock ca 30 minuter, tills kycklingen är mör. Smaka av. Servera kokt ris till.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept