Kyckling med champinjonsås

Kyckling med champinjonsås
Foto: TV4

Såsen är även god att göra med kantareller eller karl johan. Har du torkad svamp, blötlägg den en halvtimme i förväg.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • salt och peppar
  • 300 g champinjoner
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Krydda kycklingdelarna med salt och peppar, bryn dem runtom i en stekpanna. Lägg dem i en gryta.
  2. Skiva svampen och bryn den i smör i stekpannan tills all vätska kokat in. Lägg svampen i grytan. Tillsätt örterna.
  3. Fräs 1 msk smör med mjölet i stekpannan. Tillsätt vinet. Rör ner såsen i grytan. Koka 10 minuter. Tillsätt grädden och koka sakta under lock ca 30 minuter, tills kycklingen är mör. Smaka av. Servera kokt ris till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept