Kyckling med champinjoner

Kyckling med champinjoner
Foto: TV4

Köp antingen hel kyckling som du styckar i delar eller använd enbart t.ex. kycklingklubbor eller lår.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • salt och peppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 tärning hönsbuljong
  • ca 200 g champinjoner
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • kajenn
  • 0,5 dl hackad persilja
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Krydda kycklingdelarna med salt och peppar, bryn dem runt om.
  2. Skiva svampen. Lägg den med löken i en gryta och låt det bryna tills svampen börjar ta färg. Lägg i kycklingen. Smula ner buljongen, tillsätt vin och småkoka under lock ca 45 minuter.
  3. Ta upp kycklingen. Koka ihop såsen 10-15 minuter. Tillsätt grädden och koka till såsen tjocknar. Smaka av med kajenn. Lägg kycklingen i grytan och strö på persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept