Kyckling i wok

Kyckling i wok
Foto: TV4

Wokad kyckling med köttet kvar på benen smakar så mycket mer än urbenat kött. Woka först kycklingen och sedan grönsakerna i ordning efter tillagningstid.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor kyckling
  • neutral olja att woka i
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 0,5 blomkålshuvud
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 100 g sockerärter
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 tsk kinesisk soja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala lök och vitlök och hacka dem. Skala moroten och skär den i tunna strimlor. Bryt blomkålen i små buketter. Ansa champinjonerna och skär dem och paprikan i mindre bitar.
  2. Stycka kycklingen i små munsbitar. Fräs dem i olja, några åt gången. Ta upp och håll kycklingen varm.
  3. Woka grönsakerna, först moroten och sedan lök, vitlök, blomkål och champinjoner. Blanda ner kycklingen och lägg sedan i paprika och sockerärter. Låt allt bli genomvarmt. Krydda med med sweet chilisås, soja, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept