Saftig och kryddig kyckling med smak av Mellanöstern-kryddan sumak serveras med en härlig, fräsch persiljesallad! Perfekt enkel vardagsmiddag som tillagas i ugnen.
Blanda ihop kryddor, olivolja och citron till kycklingen. Pensla in kryddblandningen i kycklingfiléerna.
Hetta upp olja och stek kycklingen på hög värme ca 3-4 min på varje sida, salta och peppra.
Lägg kyckling i ugnsform eller använd stekpannan om den klarar ugn, ta in mitt i ugn, sänk värmen till 200° och tillaga ca 15 min, tills kycklingfiléen har en innertempretatur på 72°.
Ta ut från ugnen och täck med folie och låt vila i 10 min.
Skär löken i tunna strimlor.
Blanda lök och sumak, arbeta försiktigt in sumaken i löken med händerna. Ställ åt sidan.
Finhacka dill och persilja. Blanda sedan ihop bulgur, lök, persilja, dill, salt och citron.