Kyckling i örtsås

Kyckling i örtsås
Foto: TV4

Variera färska örter efter humör och tillgång. Rosmarin, timjan och oregano kan koka med på slutet, medan basilika tycker bäst om att tillsättas vid serveringen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • salt och svartpeppar
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 1,5 dl hönsbuljong
  • 2,5 dl grädde
  • 1 knippa gräslök, hackad
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 1 tsk körvel
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Krydda och bryn kycklingdelarna. Lägg dem i en gryta.
  2. Slå på buljong och vin. Koka sakta under lock ca 30 minuter.
  3. Ta upp kycklingen, slå i grädde och tillsätt örtgrönt. Koka upp, lägg i kycklingen och koka klart ca 5 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept