Kyckling i örtsås

Kyckling i örtsås
Foto: TV4

Variera färska örter efter humör och tillgång. Rosmarin, timjan och oregano kan koka med på slutet, medan basilika tycker bäst om att tillsättas vid serveringen.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • salt och svartpeppar
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 1,5 dl hönsbuljong
  • 2,5 dl grädde
  • 1 knippa gräslök, hackad
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 1 tsk körvel
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Krydda och bryn kycklingdelarna. Lägg dem i en gryta.
  2. Slå på buljong och vin. Koka sakta under lock ca 30 minuter.
  3. Ta upp kycklingen, slå i grädde och tillsätt örtgrönt. Koka upp, lägg i kycklingen och koka klart ca 5 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept