Kyckling i lergryta

2 h
4
Kyckling i lergryta
Foto: TV4

Kanske har du en lergryta någon stans i dina gömmor? Den är utmärkt att använda till långkok och fettsnål matlagning. Särskilt kyckling får en fin smak i lergrytan. Tänk på att grytan ställs ini kall ugn!

26 januari 2009
Visa mer
2 h
4

Du behöver

  • 1 stor kyckling
  • 1 citron
  • salt och malen vitpeppar
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Lägg lergrytan i blöt i minst 20 minuter. Torka kycklingen och gnid in den med salt och peppar. Lägg den i lergrytan och pressa över citronsaft. Stoppa sedan in citronen i kycklingen. Pensla med soja och pudra över paprikapulver.
  2. Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Värm sedan ugnen till 250° och låt grytan med kycklingen stå i ca 1 1/2 timme eller tills den är genomstekt. Kontrollera genom att sticka på det tjockaste stället. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
  3. Tips: Laga kyckligen i lergryta i mikron! Blötlägg lergrytan minst 10 min. Krydda kycklingen som i receptet ovan. Lägg kycklingen i lergrytan med bröstet uppåt. Pensla med soja och strö paprikapulver över. Tillaga under lock på full effekt i 15 - 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept