1,5 msk torkad rosmarin, spara lite till garnering
1 bit ingefära (eller 1 msk torkat ingefärspulver)
10 hela nejlikor
Gör så här
Blanda vatten, salt, socker och de torra kryddorna till saltlagen, koka upp och låt sedan svalna.
Lägg skinkan i en bunke och häll över lagen. Låt stå svalt i 5 dagar, vänd skinkan med jämna mellanrum.
Koka skinkan i vatten med vitpeppar, lök och morot till en innertemperatur av 70 grader.
Låt skinkan svalna och skär bort svålen men låt 0,5 cm av svålen vara kvar.
Griljering
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.
Mortla kryddorna till ett pulver. Blanda ägg, senap, ingefära och socker till en jämn smet. Blanda i ströbröd och kryddor, blanda till en cementliknande konsistens. Bred blandningen över skinkan med en bredbladig kniv och garnera med torkad rosmarin.
Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter. Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.